Wie kent ze niet, oreokoekjes. Ze zijn momenteel ontzettend populair en overal zie je ze verschijnen: oreoijs, oreotaart, oreobrownies en nog vele andere leuke ideeën. Ook oreobonbons zie je in allerlei variaties langskomen en ik heb voor jullie een simpel, maar heel lekker recept opgeschreven!
Ze zijn super makkelijk te maken en toch wel erg lekker, al zeg ik het zelf. Ik heb ze nu een paar keer gemaakt en elke keer heb ik wel weer een smoes verzonnen om ze te kunnen maken, zodat ik ze weer even kan proeven. Want dan moet natuurlijk! 🙂
-
Ingrediënten:
100 gram roomkaas (moncou)
2 rollen oreokoekjes, +- 300 gram
300 gram chocolade
1. Vermaal de koekjes in de keukenmachine fijn.
2. Meng dit samen met de moncou tot een mooi deeg en rol hier balletjes van.
3. Leg de balletjes in de koelkast zodat ze goed kunnen afkoelen en straks makkelijke in de chocolade te dompelen zijn.
4. Smelt de chocolade au bain-marie.
5. Haal de balletjes uit de koelkast en dompel ze een voor een in de chocolade en leg ze te drogen.
6. Als ze hard zijn geworden kun je eventueel nog een keer een beetje chocolade smelten, een andere smaak, en dit in sliertjes eroverheen spuiten. Dit hoeft dan echt maar heel weinig chocolade te zijn, denk aan 3 of 4 blokjes bijvoorbeeld.
De bonbons laten drogen kan op een afdruiprek maar kan ook gewoon op een velletje aluminiumfolie. Je kan ze het beste op een bord of plank leggen die daarna in de koelkast past, omdat ze daar sneller (en ik vind mooier) hard worden dan buiten de koelkast.
Het dompelen van de balletjes doe ik altijd door er eentje in te leggen, dan met een vorkje eruit te halen (niet prikken, maar eronder en dan optillen) en met een ander vorkje over te nemen en weg te leggen. Hierdoor raak je wat meer van het overtollige chocolade kwijt wat je natuurlijk weer bij de andere bonbons kunt gebruiken.