Vegan perencake

Een tijdje terug kreeg ik de vraag of ik de taarten voor een verjaardag wilde bakken. Er moest echter wel één vegan taart bij, en liever geen vegan chocoladetaart of vegan appeltaart, die waren al te vaak voorbij gekomen. Dus ik ben op zoek gegaan naar een leuk vegan recept en ben zo bij deze perencake uitgekomen. Hij is erg makkelijk en nog heel lekker ook! Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zeker wist wat ik er van kon verwachten, maar hij was lekker! Ik vond hem zelfs zo lekker dat ik hem bij een volgende verjaardag (gewoon in onze familie) weer gemaakt had!

Ingrediënten:
250 gr bloem
20 gr maïzena
1 zakje bakpoeder (16 gr)
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker (8 gr)
snufje zout
75 gr koolzaad- of zonnebloemolie
150 gr ongezoete plantaardige melk
2 peren

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de droge ingrediënten door elkaar.
Klop de olie en melk erdoor, dit wordt een dik en stevig beslag.
Bekleed een ronde vorm van 18 cm doorsnede met bakpapier. Groter kan ook, dan wordt de cake iets lager.
Verdeel het beslag over de vorm.
Schil de peer, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd hem in plakjes.
Verdeel de partjes peer over het beslag.
Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar en laat hem afkoelen op een rooster.

Tip: je kan ook de peer in stukjes snijden en door het beslag mengen. Ook kan je ander fruit nemen, zoals zwarte bessen bijvoorbeeld. Of je kan amandelschaafsel over de cake strooien voordat hij de oven in gaat.

Leave a Reply