Paasei koekjes

Ik kwam dit recept tegen op internet bij Laura’s Bakery en dacht, die moet ik proberen! Ze zien er zo leuk uit en zijn super makkelijk om te maken! Er zitten ook geen bijzondere ingrediënten in dus de kans is groot dat je alles al in huis hebt. Ook de paaseitjes, want wie heeft die nou niet in huis met Pasen?

Ingrediënten:
225 gr boter
150 gr witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
1 eidooier
280 gr bloem
snufje zout
paaseieren (eventueel met vulling naar keuze)
schaaltje kristalsuiker

Zoals ik al zei, de koekjes zijn super makkelijk om te maken. Je begin met het zacht mixen van de boter (op kamertemperatuur) met suiker en vanillesuiker. Dan doe je de eidooier erbij en zorgt je ervoor dat het goed gemengd is. Tenslotte zeef je de bloem met het snufje zout erboven en kneed je alles goed door elkaar tot je er een bal van kunt maken. Dek dit af met folie en zet het deeg een uur in de koelkast om stevig te worden.
Nadat je het deeg uit de koelkast hebt gehaald, kun je er balletjes van rollen. Ze hoeven niet heel groot te worden want ze zullen in de oven wat uitlopen. Zelf heb ik ze ongeveer 2 tot 3 cm doorsnede gemaakt, al kun je hier zelf natuurlijk ook mee variëren. Rol nu de balletjes door de suiker, zodat ze volledig bedekt zijn en leg ze nu op een met bakpapier beklede bakplaat. Niet te dicht bij elkaar, want ze lopen nog uit. Zet ze nu in een voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 15 minuten op 190 graden.

Zodra de koekjes uit de oven komen kun je met een theelepeltje een klein deukje maken in elke koekje, zodat je even later de paaseitjes erin kunt leggen. Je kunt ook meteen de paaseitjes erin duwen, maar dan zullen ze meer smelten en minder hun vorm behouden. En dan nu het moeilijkste: wachten. De koekjes zelf zullen redelijk snel afgekoeld zijn, maar voordat de chocolade volledig hard is ben je wel een aantal uur verder. Zelf heb ik de koekjes ’s avonds gebakken en ze de hele nacht laten staan, dan zijn ze zeker goed!
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden, zijn jullie er net zo enthousiast over als ik? Het staat in ieder geval heel leuk (en lekker!) op de paastafel!

Leave a Reply