Limoen koekjes

Koekjes bakken is toch altijd weer leuk om te doen, meestal is het helemaal niet moeilijk en je hebt met weinig werk een stapel lekkere koekjes. Die zijn pas leuk om in de koektrommel te hebben als er visite langs komt!
Deze limoen koekjes zijn koekjes die ook erg makkelijk zijn te maken, en echt heel lekker! Ik ben er echt dol op, deze ga ik zeker vaker maken!
Ik wilde nog voor mijn verjaardag trakteren op het koor waar ik zit, maar iets kopen vind ik niet leuk. Dus zelf aan de slag, en wat is dan leuker dan koekjes? Zo had ik deze limoenkoekjes gebakken, maar ook nog witte chocolade-bosbes koekjes en appel-karamel koekjes, ook erg lekker!
Maar nu eerst het recept voor de limoen koekjes! 🙂 Hoeveel koekjes je kan maken met dit recept hangt natuurlijk af van hoe groot je ze maakt, maar ik kreeg er echt makkelijk 30 koekjes uit! (ik ben vergeten te tellen en ze gingen erg snel op)

    Ingrediënten:
    230 gr roomboter (kamertemperatuur)
    240 gr suiker
    1 ei
    2 limoenen
    380 gr zelfrijzend bakmeel
    snufje zout

Mix de boter en suiker samen luchtig. Zorg er wel voor dat de boter echt op kamertemperatuur is, anders is dit niet te doen.
Voeg het ei toe en mix tot het ei helemaal opgenomen is.
Boen de limoen goed schoon als je deze in de winkel koopt, je weet nooit wat er op heeft gezeten/zit. Rasp de schil van de twee limoenen boven de kom en knijp het sap van één limoen boven de kom eruit. Dit kun je ook van te voren al klaar zetten, maar het kan ook gewoon zo boven de beslagkom, scheelt weer afwas. 😉
Voeg een deel van de bloem toe en mix door elkaar. Herhaal dit tot alle bloem erbij gevoegd is en kneed er een mooi deeg van.
Rol er balletjes van, druk ze een beetje plat en leg ze op een bakplaat (bekleed met bakpapier). Laat er wel een beetje ruimte tussen want ze zullen iets uitlopen.
Bak de koekjes op 175 graden in ongeveer 15 minuten. Dit verschilt per oven, dus hou de koekjes in de gaten. Ze zijn klaar als ze een mooi lichtbruin kleurtje hebben gekregen.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster, of op iets anders als je geen rooster hebt, maar haal ze wel van de bakplaat af.

Leave a Reply