Kersencake

Op zaterdag is er bij ons altijd markt en ik vind het heerlijk om daar rond te struinen. Ik kan me alleen nooit inhouden en haal altijd meer dan ik van te voren bedacht heb, zo heb ik deze keer ruim 3 kilo kersen goedkoop mee kunnen krijgen! De kersen waren dan ook net niet meer helemaal mooi waardoor sommige mensen ze links laten liggen, maar hé, voor in een taart maakt dat helemaal niet uit!
Zo heb ik met de kersen deze overheerlijke kersencake gebakken, en met overheerlijk bedoel ik ook echt heel erg lekker! En het leuke, hij is ook nog eens super makkelijk te maken, wat wil je nog meer?

  Ingrediënten:
  3 eieren
  275 gram bloem
  200 gram suiker
  1 theelepel vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker
  1 zakje bakpoeder
  250 ml slagroom
  +- 500 gram verse kersen, ontpit (uit pot kan ook, uitgelekt)
  poedersuiker

Voor deze cake heb ik een springvorm van 24 cm doorsnede gebruikt (26 cm kan ook prima), maar je zou ook een vierkante ovenschaal van 20×30 cm kunnen gebruiken. Deze vet je in en bestrooi hem dan met wat bloem, zodat de hele vorm ingevet en ingebloemt is (dat is vast geen woord, maar goed, je snapt me waarschijnlijk wel).

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Klop de eieren los.
3. Voeg suiker en vanille-extract (of vanillesuiker) toe en klopt nog even kort door.
4. Meng bakpoeder en bloem en zeef dit.
5. Voeg een deel van de bloem toe, meng dit door elkaar en voeg een deel van de slagroom toe. Herhaal dit tot de bloem en slagroom volledig zijn toegevoegd.
6. Mix alles tot het een mooi, glad beslag en doe dit ik de vorm.
7. Verdeel de kersen over het beslag, maar duw ze er niet in.
8. Bak de cake in ongeveer 40 minuten.
9. Strooi voor het serveren met poedersuiker

Leave a Reply