Chocolade fudge

Ken je dat gevoel, dat je weet dat je eigenlijk niks meer moet eten maar zo’n ontzettende lekkere trek hebt? Ik wel en dat had ik gisteren weer eens. Om dan toch met iets lekkers bezig te zijn maar niet meteen te kunnen snoepen, ben ik maar chocolade fudge gaan maken. Lekker makkelijk om te maken en je kunt er niet meteen van snoepen, dus uiteindelijk ben je wel met lekkers bezig maar gaat je lekkere trek ook weer over. Bij mij althans, maar dan moet er na het maken niet een te groot gat zitten tot de volgende maaltijd, anders wordt het alsnog lastig volhouden 🙂

    Ingrediënten:
    1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
    340 gram pure chocolade
    1 theelepel vanille extract

1. Breek de chocolade in stukjes
2. Bekleed een vorm van +- 16×27 cm met bakpapier
3. Doe de gecondenseerde melk, chocolade en vanille extract (oftewel: alles) in een pan
4. Zet alles op een heel laag pitje op het fornuis en blijf roeren, tot alle chocolade gesmolten is
5. Giet dit mengsel in de vorm die klaarstaat en zet weg, dit kan ook in de koelkast.
6. En nu wachten tot hij klaar is! Het is afhankelijk van de temperatuur waar je hem neerzet hoe lang het ongeveer duurt, maar als je ongeveer drie uur aan houd zou hij goed moeten zijn.
7. Snijd met een mes blokjes en je kan ze serveren!

Leave a Reply